Boot Reiniging

 

Uw boot wordt dagelijks blootgesteld aan allerlei weers- en natuuromstandigheden zoals vogelpoep, (zure) regen, en atmosferisch vuil, en laten sporen na op de lak of gelcoat, teak, rvs, aluminium, rubber, glas, leer, en het vinyl.

Het regelmatig en professioneel laten reinigen van uw boot is noodzakelijk om uw boot te beschermen tegen al deze invloeden.

Bij ons kunt u uw boot of jacht eenmalig laten reinigen, periodiek, of met een voordelig Onderhouds abonnement.

 

 

 

 

Boot Polijsten

 

Naast het regelmatig wassen van uw schip zal deze ook met enige regelmaat moeten worden gepolijst.

Door zon, zout, andere natuurelementen, en gebruik, kan uw boot na verloop van tijd dof en ruw worden, waardoor deze erg kwetsbaar is voor vuil en vorst.

Na een aantal jaren intensief gebruik ontstaat verkleuring, dat komt omdat het vuil in de kleine porieen achterblijft.

Met het polijsten worden krasjes, doffe aanslag, en vuil verwijderd en worden de porieen van de gelcoat of jachtlak weer glad en gaat weer mooi glanzen.

Als uw boot veel krassen heeft of erg verweerd en dof is kan door deze te matteren de beschadigingen worden weggewerkt en daarna op hooglans worden gepolijst.

 

 

 

Boot Poetsen of  Waxen

 

Het verschil tussen waxen en poetsen: een goede wax bevat enkel wax, en een poetsmiddel bevat polijstmiddel en wax.

Met het poetsen wordt er gebruik gemaakt van een polijstmiddel met wax om verschillende arbeidsintensieve gangen over te kunnen slaan, dit is de goedkoopste en snelste oplossing, maar minder duurzaam dan wax.

Wij raden u aan uw boot voorafgaand aan het waxen, te laten wassen, en polijsten.

Door het vooraf grondig wassen en polijsten van uw boot zal ons hoogwaardige wax zich veel beter aan uw boot gaan hechten. 

Dit heeft als voordeel dat de boot mooi glanst en veel makkelijker schoon te houden is tijdens het vaarseizoen en het biedt een betere bescherming tegen UV stralen.

Wij kunnen u persoonlijk informeren over waxbehandelingen die aansluiten op uw wensen.

Tevens bieden wij verschillende lak verzegelingsbehandelingen aan.